Три са автобусите, пренасяли недекларирани суми на обща стойност близо 2 млн. евро.

...
Три са автобусите, пренасяли недекларирани суми на обща стойност близо 2 млн. евро.
Коментари Харесай

3 автобуса са хванати да пренасят недекларирани близо 2 млн. евро

Три са рейсовете, пренасяли недекларирани суми на обща стойност близо 2 млн. евро. Те бяха арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ” на 27 май. Автобусите са пътували по постоянна линия Румъния – България – Турция. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Хасково, съобщи Нова тв.

 

" В първия рейс са открити пари на стойност 162 хиляди евро. Те са били разпределени в 9 пакета, скрити в тайник. Същата вечер във втори рейс са открити други 120 хиляди евро, укрити във фабричната празнина на рейса. Третият случай е от 00ч на 28 май, където е открита недекларирана сума от 1 610 870 евро ”, разясни Мария Кирилова, зам.-прокурор на Районна прокуратура Хасково.

 

Трите случая нямат връзка между тях, само че и на тримата причинители са повдигнати обвинявания. Те са арестувани за 72 часа, разясни Кирилова. В два от случаите причинителите са водачи, а в третия е бил стюард, служител на компанията-превозвач. Някои от пасажерите в рейсовете са били разпитани. Никой не е знаел за укритите пари.

 

Това е най-голямото количество валута, арестувана на " Капитан Андреево ". Това съобщи Стефан Марашев, зам.-директор на Търговско дружество Митница Бургас.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР